Otthon

A kutyavásárlás kicsit olyan, mint a babavárás. Az első gyerekes szülők általában bemennek a bababoltba és minden létező felszerelést megvásárolnak, majd pár hónap múlva rájönnek, hogy ezek nagy része teljesen felesleges volt. Valahogy így vannak ezzel az első kutyás gazdik is. Offline és online is széles az állatkereskedések kínálata, de felesleges mindent összevásárolni és nem kell mindenből a legdrágábbat megvenni. A drága felszerelések helyett inkább egy megfelelő kennelből származó kiskutyára költsél! Egy ilyen tenyésztőtől vásárolt kölyök akár több százezer forintba is kerülhet, de sokat spórolhatsz a felszerelések ésszerű kiválasztásán.

Mire lesz feltétlen szüksége a kiskutyádnak?

fekhely párnával

Fekhelynek egy műanyag kosarat válassz, amit nem tud szétrágni. Ne vedd meg a legszebb és legdrágább párnát, bármilyen csábító is! A párnát gyakran kell cserélni, hiszen csupa szőr és előbb-utóbb büdi is lesz. Kiskutyánál ráadásul baleset is előfordulhat, bár bízhatunk abban, hogy a kutyák nem piszkítanak a helyükre. Az én kutyám fekhelyén jelenleg egy levetett ágytakaró van és imádja. Igaz, a lakás minden pontján van egy fekhelye, általában kisajátít magának egy párnát vagy egy pokrócot, amit előbb-utóbb meg is kap. A cavalier társas fajta, ezért mindig ott lesz, ahol Te. És ott fekhelyre is szüksége van, de legjobban úgyis a kanapét fogja szeretni 😊.


megfelelő szállítóeszköz az autóban

Fontos a biztonságos közlekedés, ezért már kiskorában hozzá kell szoktatni, hogy az autóban nem utazhat szabadon. Különböző eszközök kaphatók, mindenképp olyat válassz, ami megfelelően rögzíthető és fékezéskor vagy ütközéskor megakadályozza a kutya repülését.

szobakennel

Kölyök kutyánál (de később is) hasznos lehet egy szobakennel, ez a lakásodat és a bútoraidat is megvédi amíg nem vagy otthon. A kiskutya hamar megszokja, hogy távolléted alatt a kennelben tartózkodjon.

                 megfelelő táplálék

Rengeteg féle száraztáp kapható az állatkereskedésekben. A cavalier válogatós és érzékeny gyomrú fajta, ezért amíg nem vagy biztos a dolgodban kis kiszerelést válassz, mert könnyen lehet, hogy akár több kg táp is a nyakadon marad.

etető, itatótálak

játékok

Játékok tömkelege közül lehet választani. Első körben ezekből sem érdemes túl sok félét venni, a kutyusod legjobban a papucsodat fogja szeretni. (Vigyázz, a szétrágott és lenyelt anyag darabok komoly problémát okozhatnak!) Később, amikor már jobban megismeritek egymást pontosan tudni fogod, hogy mivel szeret játszani. Sokan labdázni szeretnek, de van, aki a plüssükért van oda.

póráz, nyakörv, esetleg hám

Kölyök kutya esetében célszerű fix pórázt venni, ezzel könnyebben tudod irányítani az utcán, mint a flexi, akár 2 méterre is kinyúlú pórázzal. Hasznos, ha a nyakörvére akasztasz egy kis "dögcédulát" a telefonszámoddal.

ápolási eszközök

A cavalierek szőre rendszeres ápolást igényel, ehhez fontos a megfelelő kefe és fésű beszerzése.

külső és belső élősködők elleni védelem

Már az első séták alkalmával elengedhetetlen a kullancsok elleni védekezés. Sajnos még városi környezetben is nagyon sok a kullancs és komoly betegséget okozhat a kutyusodnak.


Oldalvédelem: A cavalierspaniel.hu összes oldalán megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátunk, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni, az írásos engedélyünk nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalra kattint az olvasó.