Betegségek

Sok betegség  genetikai. A kutya genetikai betegségek kutatói és az állatorvosok általánosan egyetértenek abban, hogy néhány betegségnek jelentős az előfordulási aránya és hatást gyakorolnak a fajtára. Ez nem azt jelenti, hogy a család kis szőrgombócának lesznek ezek a betegségei. Ezen az oldalon bemutatjuk a Cavalier King Charles spániel szokásosnál gyakoribb betegségeit, hogy képet alkothassunk arról, hogy mi várható a jövőben, ha nem megfelelően választunk tenyésztőt.

Természetesen itt nem tudunk és nem is célunk bemutatni minden betegséget, tünetet, ezért mindig értesíteni kell az orvost, ha szokatlan jeleket vagy tüneteket észlelünk!

Kölyökkutya esetén, bármilyen tünetről értesíteni kell a tenyésztőt és a kicsit orvoshoz kell vinni! 

A tenyésztőnek tudnia kell róla, ha a kölyöknél giardiát, kenneköhögés, fülatkát diagnosztizálnak, hogy az ott tartott kutyákat és a környezetet fertőtleníteni tudja! Egy valamit magára adó tenyésztő felajánlja, hogy a felmerülő kezelési költségeket fizeti! Az orvosnál mindig kérjünk számlát és a diagnózist pontosan megnevező kórlapot! (Előfordulhat olyan tenyésztő aki megkérdőjelezi majd az orvos diagnózisát és másik orvostól másoddiagnózist kér) 

A legördülő menüben lehet róluk olvasni.


Oldalvédelem: A cavalierspaniel.hu összes oldalán megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátunk, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni, az írásos engedélyünk nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalra kattint az olvasó.