Miért jó választás?


A Cavalier egy nagyon különleges fajta.

Szeretetteljes, gyengéd, játékos, intelligens, gyorsan tanul. Nagyon jól alkalmazkodnak a család életéhez, szeretik a gyerekeket, időseket, más állatokat.

Ha jól vannak szocializálva, akkor nem tesznek kárt a házban, nem agresszívak.

A Cavalier nem udvarra való kutya!

Több mint 300 év alatt megszokta a kényelmet, az ember társaságát, közelségét. Szeret puha ágyban és kanapén aludni. Imád ölben feküdni, hasát vakartatni, de ugyanígy szeret madarat, nyulat kergetni. Van az atlétikusabb fajta, amely szívesen vesz részt agilitiken, élvezi a túrázást, nagyobb kirándulásokat. A fajta nyugodtabb tagjai szeretnek nagyokat aludni és terápiás kutyának is kiválóak.

A Cavalier feltartott farokkal, ragyogó arccal, boldogan vonul. Gyönyörű tekintetét arra használja, hogy ellágyítsa a szívünket és ételt kunyeráljon. Ha ezt a fajtát választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy soha nem leszünk egyedül a lakásban, de még a fürdőszobában sem.

A választásnál figyelembe kell venni, hogy nem szabad külön zárni a hátsó udvarra stb. Az ember közelsége élteti őt, ezért nem ajánlott egész napra egyedül hagyni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy elvan, de nem boldog, ezen felül, szükségletei is vannak.

Szép szavak, jutalomfalatok motiválóan hatnak, a hangos szó, kiabálás megrémíti, magába zárkózik.

Vásárlás előtt mindenképp át kell gondolni, hogy illeszkedik-e a család életéhez!

Ha belép az életünkbe, 9-12 évre elkötelezzük magunkat!

A család részét kell képezniük, bent a lakásban, kirándulások alkalmával.

Van idő, pénz, türelem? Megfelelő az életmód?

Egy kölyök kutya családba fogadása nagy elkötelezettség! 

Gazdik mondták: 

"Jó a memóriájuk"

"Akkor is néz, ha lát." 

"Bella, 2 éves💖 számomra ő az igazi kihívás. Sok évig csak álmodoztam, hogy cavalier gazdi leszek, most pedig minden vágyam, hogy sokáig cavalier gazdi lehessek🥰 minden nap egy új élmény vele."

"Már nem tudnék nélküle fürdeni." Leo 5 éves

"Minden napomat boldoggá teszi 🥰 mióta velem van még felkelni is jobb. Jóban- rosszban együtt🥰 "Panna 1,5 éves 

"Sosem vagyunk egyedül 🙂"

"Élike a világon a legjobb társ. Ha örülök, örül, ha búsulok, búsul, ha sétálok, jön velem, ha leülök, mellém ül. Mikor hazaérek, boldogan ugrál, és ezer puszit ad. 😊💗"

"Füge mellett lehetetlen szomorúnak lenni, ahogy rám néz és bújik minden negatív gondolatom elszáll😊"

"Daisy nagyon alkalmazkodó. Bármit is csinálok velem szeretne tartani. Boldoggá teszi a napjainkat 🤗🥰"

"Örök optimista és mindig mosolyog. Ha velem van, elfelejtem a napi gondokat."

"Lehet én vagyok a fura, de én imádok vele veszekedni! 😅Alfred visszabeszél. Puffog, vakkant, toporog. Én is mondom a magamét közben, erősen gesztikulálok mellé. 😂"

"Örökké van egy kisgyermeked, aki nem nő fel, mindig veled marad."

"Sandy ❤️Minden cavalier egy kis csoda és aki ezeknek a kivételes kis kutyáknak a gazdája lehet, az boldog embernek mondhatja magát."

Oldalvédelem: A cavalierspaniel.hu összes oldalán megjelenő írásokra a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény vonatkozik, azaz mivel minden írás a sajátunk, engedély nélkül kimásolni és máshol közzétenni, az írásos engedélyünk nélkül tilos! Kivételt képez ez alól, amikor a bejegyzés első sora kerül átemelésre, majd a folytatásért az oldalra kattint az olvasó.